Rosii, ceapa, oua – o reteta cat se poate de simpla, lejera si gustoasa!!! O alta reteta care intra tot in categoria ” amintiri din copilarie” :))…. Atunci cand veneam de la joaca si foamea era mare, vara gaseam in frigider aceasta zacusca care, pe o bucata de paine de casa mergea de minune :)).
Ingrediente:
1,5 kg rosii
3 cepe mari
2 oua
sare
piper
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei si 6 de apa si adugam ceapa in prelabil tocata marunt.
Calim ceapa aproximativ un sfert de ora. Intre timp decojim rosiile (le tinem cateva secunde in apa care clocoteste pentru a le putea indeparta pielita imediat) si le taiem cubulete. Adaugam rosiile in tigaie si le lasam la foc mic sa se „topeasca”.
Cand compozitia a devenit aproape omogena adaugam cele doua oua amestecand continuu pana la intarirea acestora.
Se adauga sare si piper dupa gust si se lasa la racit. Se serveste ca aperitiv cald sau rece.
Pofta buna!!!
4 Comments
FLORY
august 1, 2011 at 4:12 pmCred ca mi-ar place!Am sa testez zacusca ta de vara.O zi frumoasa!
TeoBucatar
august 1, 2011 at 5:10 pmWow,ca la mama acasa!
Adela Zilahi
august 1, 2011 at 6:42 pmFoarte interesanta idee de zacusca! Am sa testez si eu! Pupicei!
fantezie in bucatarie
august 2, 2011 at 7:32 am@Flory,Adela astept impresii voastre dupa ce o incercati :))
@Teo ma bucur sa stiu ca cineva mai are astfel de amintiri :))
O zi frumoasa tuturor!!!