Branza este alimentul cheie al familiei mele:). De la cel mai mic pana la cel mai mare mancam branza sub orice forma : simpla, pregatita (clatite,coltunasi,placinte),de oi , de vaci….:)).Poate si mama mea ne-a transmis aceasta pasiune, ea lucrand in bransa. De data aceasta am facut acest sufleu, care e de fapt ca si gust este o imbinare intre placinta si omleta :)).Se face foarte usor si cel putin la mine in familie i-am impacat pe toti :))!!!
Ingrediente:
400 gr. branza de vaci
3 linguri pline smantana
6 oua
sare
pesmet
unt
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu branza, sare dupa gust, pana obtinem o compozitie omogena.
Se adauga cele trei linguri cu smantana si se imcorporeaza usor lingura cu lingura.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Unim cele doua compozitii amestecand usor cu miscari de sus in jos.
Compozitia se toarna intr-un vas termorezistent unsa in prealabil cu unt si tapetata cu pesmet si se baga in cuptorul incalzit in prealabil.
Nu se deschide deloc usa cuptorului in timpul coacerii pentru ca sa nu se lase sufleul. Cand a devenit rumen (in aproximativ 35 minute) sufleul este gata..Se serveste cald!!!
Pofta mare!
4 Comments
TeoBucatar
august 15, 2011 at 2:00 pmNu ma omor cu branza dar sufleul asta imi face cu ochiul!Pupici!
fantezie in bucatarie
august 16, 2011 at 9:15 amAcest comentariu a fost eliminat de autor.
fantezie in bucatarie
august 16, 2011 at 9:17 am:))pupici si o zi cat mai frumoasa iti doresc!!!
retete- ina
august 21, 2011 at 5:19 amoooo,asta e tare buna,trebue sa fac si eu,multumesc pentru postare,o zi buna