Recent, rasfoind mai multa literatura culinara am gasit o reteta ce arata foarte bine in poze de aceea mi-am propus sa o si incerc sa vad daca imi va bucura si papilele gustative…Va spun ca a iesit o minunatie de prajitura: pufoasa, moale, cu imbinari de arome multiple!!! E ideala pentru la un mic dejun , cu un pahar cu lapte sau servit ca desert cu o cupa de inghetata!!!!
Ingrediente pentru 6 persoane:
160 gr. faina
100 gr.zahar
100 gr.unt
un ou
1/2 pahar lapte
1/2 plic de zahar vanilat
1/2 plic de praf de copt
1 lingurita de amidon
1 lingurita de amidon
coaja de lamaie
3-4 piersici
Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zaharul pana obtiinem o crema omogena. In urmatoarea ordine ulterior se adauga :oul, amidonul,faina,praful de copt, laptele si coaja de lamaie.
Se unge o tortiera sau un vas pentru copt (depinde ce aveti in dotare :)) ) cu unt si o tapetati cu faina, in care varsati compozitia, intinzand-o pe toata suprafata vasului. Folositi un vas cam de 20-24 cm deoarece prajitura nu trebuie sa fie foarte inalta, fiind moale si cu fructe va deveni prea lipicioasa. Taiati felii persicile si asezati-le in compozitie cu taisul in jos.
Dupa ce ati aranjat fructele in vas presarati zahar vanilat peste ele.
Prajitura se tine la cuptor 50 min la 180 grade evitand deschiderea cuptorului pana la final.
Pofta buna!!!!
P.S. Am refacut prajitura (la cerere evident :)) ),am dublat cantitatile, i-am schimbat si forma: si din nou un rezultat excelent!!!
8 Comments
TeoBucatar
august 4, 2011 at 5:03 pmSe vede din poza ca e moale si pufoasa!Felicitari,arata fff bine)
Adela Zilahi
august 4, 2011 at 5:31 pmFoarte bine arata, daca e pufoasa si cu fructe este pe placul meu cu siguranta! pupici!
fantezie in bucatarie
august 4, 2011 at 7:10 pmMerci Adela, merci Teo!!! Pupici!!!
raluka
martie 31, 2012 at 12:58 pmarata superb!dar am o intrebare !ati taiat-o cat a fost inca calda?sau are o textura usor umeda?
fantezie in bucatarie
aprilie 7, 2012 at 11:16 amRaluka are o textura usor umeda, mie mi s-a parut perfecta…:). Merci pentru vizita!!! Sarbatori fericite!!!
Anonim
octombrie 18, 2012 at 9:24 pmce gramaj are paharul?Mari
fantezie in bucatarie
octombrie 19, 2012 at 4:58 ameu folosesc paharul de 200 ml.
Anonim
octombrie 20, 2012 at 4:45 pmMultumesc!!!Mari