Desert

Prajitura pufoasa si moale cu piersici

august 4, 2011
Recent, rasfoind mai multa literatura culinara am gasit o reteta ce arata foarte bine in poze de aceea mi-am propus sa o si incerc sa vad daca imi va bucura si papilele gustative…Va spun ca a iesit o minunatie de prajitura: pufoasa, moale, cu imbinari de arome multiple!!! E ideala pentru la un mic dejun , cu un pahar cu lapte sau servit ca desert cu o cupa de inghetata!!!!

Ingrediente pentru 6 persoane:

160 gr. faina
100 gr.zahar
100 gr.unt
un ou
1/2 pahar lapte
1/2 plic de zahar vanilat
1/2 plic de praf de copt
1 lingurita de amidon
coaja de lamaie
3-4 piersici
Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zaharul pana obtiinem o crema omogena. In urmatoarea ordine ulterior se adauga :oul, amidonul,faina,praful de copt, laptele si coaja de lamaie.
 Se unge o tortiera sau un vas pentru copt (depinde ce aveti in dotare :)) ) cu unt si o tapetati cu faina, in care varsati compozitia, intinzand-o pe toata suprafata vasului. Folositi un vas cam de 20-24 cm deoarece prajitura nu trebuie sa fie foarte inalta, fiind moale si cu fructe va deveni prea lipicioasa. Taiati felii persicile si asezati-le in compozitie cu taisul in jos.
Dupa ce ati aranjat fructele in vas presarati zahar vanilat peste ele.
Prajitura se tine la cuptor 50 min la 180 grade evitand deschiderea cuptorului pana la final.
Pofta buna!!!!
P.S. Am refacut prajitura (la cerere evident :)) ),am dublat cantitatile, i-am schimbat si forma: si din nou un rezultat excelent!!!

 

 

 

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    TeoBucatar
    august 4, 2011 at 5:03 pm

    Se vede din poza ca e moale si pufoasa!Felicitari,arata fff bine)

  • Reply
    Adela Zilahi
    august 4, 2011 at 5:31 pm

    Foarte bine arata, daca e pufoasa si cu fructe este pe placul meu cu siguranta! pupici!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    august 4, 2011 at 7:10 pm

    Merci Adela, merci Teo!!! Pupici!!!

  • Reply
    raluka
    martie 31, 2012 at 12:58 pm

    arata superb!dar am o intrebare !ati taiat-o cat a fost inca calda?sau are o textura usor umeda?

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    aprilie 7, 2012 at 11:16 am

    Raluka are o textura usor umeda, mie mi s-a parut perfecta…:). Merci pentru vizita!!! Sarbatori fericite!!!

  • Reply
    Anonim
    octombrie 18, 2012 at 9:24 pm

    ce gramaj are paharul?Mari

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    octombrie 19, 2012 at 4:58 am

    eu folosesc paharul de 200 ml.

  • Reply
    Anonim
    octombrie 20, 2012 at 4:45 pm

    Multumesc!!!Mari

  • Leave a Reply