Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Prajitura gris cu lapte batut

august 12, 2011

O prajitura cat se poate de simpla, tot din categoria „retete pentru copii” ce inlocuieste cu usurinta clasic-ul „gris cu lapte”. Il poti lua cu la un picnic, la un drum mai lung, astfel ati rezolvat problema gustarii pentru copii :)). Eu va prezint reteta de baza, voi …cu un pic de fantezie :)) puteti sa adaugati orice doriti ….si stafide, si gem sau orice fruct de sezon doriti!!!

Ingrediente:

250 gr.lapte batut (sau iaurt)
150 gris
100 zahar
2 oua
3 g bicarbonat
un varf de sare
zahar vanilat (optional)
suc de lamaie

Pentru servit:
smantana
gem
fructe

Amestecam laptele batut cu grisul( turnat putin cate putin in ploaie) si il lasam 1 ora la frigider, sa se umfle grisul, altfel riscati sa simtiti duritatea grisului in prajitura.

Odata trecut timpul, incingeti cuptorul la 190 grade. Intr-un alt vas amestecati ouale cu zaharul si sarea pana obtineti o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie.

Unim cele doua compozitii si amestecati bine.
Ungem o forma pentru copt cu unt si il tapetam cu faina.

Turnam compozitia in ea si il dam la cuptor pentru 35-40 minute (pana devine aurie).

Pofta buna!!!!!!!

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    TeoBucatar
    august 12, 2011 at 12:13 pm

    Pare foarte pufoasa,FB!O zi buna!

  • Reply
    Adela Zilahi
    august 12, 2011 at 7:53 pm

    Imi aminteste de copilarie! Foarte buna, de mult nu am mancat! Pupici!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    august 12, 2011 at 8:31 pm

    :))Un weekend frumos si tie Teo!!!si tie Adela!!Pupiciei!!

  • Reply
    Anonim
    august 15, 2011 at 2:38 pm

    Ai niste manute de aur, sa fii sanatoasa si cele doua bijuterii ale casei sa-ti creasca mari si sanatosi ca frumosi sunt for !!!
    Pana acum am incercat doua dintre retetele tale sunt extraordinare, iar numele saitului nu e degeaba FANTEZIE.
    Felicitari din tot sufletul, iar poza postata denota ca esti o romantica incurabila, de acolo si fanteziile pentru copii tai, totodata ne incanti si pe noi – spor la treaba si sa ne mai dai asemenea retete minunate.
    Rodica – Cluj-Napoca

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    august 16, 2011 at 9:08 am

    Multumesc Rodica pentru cuvinte frumoase!!!Cand citeam mesajul m-am simtit ff onorata,dar si foarte incantata ca va plac retetele de pe blogul meu!!!Pupici

  • Reply
    O mama
    aprilie 29, 2020 at 8:54 pm

    Cand am respectat reteta, a iesit ff buna, pufoasa si înaltă. Cand am înlocuit zaharul cu niște miere, am pus multă zeana de lămâie și am amestecat bine totul, a ieșit buna la gust, dar scundă, îndesata și mai fermă. <- – vina mea!
    (Cred că nu e bine să învârți prea mult faina..)
    Asta dovedește încă o dată ce important e să ai o rețetă bună pe care sa o respecți.
    Mulțumim pentru rețetă! :*

    • Reply
      Mihaela Negrescu
      aprilie 30, 2020 at 9:04 pm

      ! Cu mare drag!! Ma bucur tare mult ca feedback-ul este unul bun!!Multumesc pentru mesaj!

    Leave a Reply