O prajitura cat se poate de simpla, tot din categoria „retete pentru copii” ce inlocuieste cu usurinta clasic-ul „gris cu lapte”. Il poti lua cu la un picnic, la un drum mai lung, astfel ati rezolvat problema gustarii pentru copii :)). Eu va prezint reteta de baza, voi …cu un pic de fantezie :)) puteti sa adaugati orice doriti ….si stafide, si gem sau orice fruct de sezon doriti!!!
Ingrediente:
250 gr.lapte batut (sau iaurt)
150 gris
100 zahar
2 oua
3 g bicarbonat
un varf de sare
zahar vanilat (optional)
suc de lamaie
Pentru servit:
smantana
gem
fructe
Amestecam laptele batut cu grisul( turnat putin cate putin in ploaie) si il lasam 1 ora la frigider, sa se umfle grisul, altfel riscati sa simtiti duritatea grisului in prajitura.
Odata trecut timpul, incingeti cuptorul la 190 grade. Intr-un alt vas amestecati ouale cu zaharul si sarea pana obtineti o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie.
Unim cele doua compozitii si amestecati bine.
Ungem o forma pentru copt cu unt si il tapetam cu faina.
Turnam compozitia in ea si il dam la cuptor pentru 35-40 minute (pana devine aurie).
Pofta buna!!!!!!!
7 Comments
TeoBucatar
august 12, 2011 at 12:13 pmPare foarte pufoasa,FB!O zi buna!
Adela Zilahi
august 12, 2011 at 7:53 pmImi aminteste de copilarie! Foarte buna, de mult nu am mancat! Pupici!
fantezie in bucatarie
august 12, 2011 at 8:31 pm:))Un weekend frumos si tie Teo!!!si tie Adela!!Pupiciei!!
Anonim
august 15, 2011 at 2:38 pmAi niste manute de aur, sa fii sanatoasa si cele doua bijuterii ale casei sa-ti creasca mari si sanatosi ca frumosi sunt for !!!
Pana acum am incercat doua dintre retetele tale sunt extraordinare, iar numele saitului nu e degeaba FANTEZIE.
Felicitari din tot sufletul, iar poza postata denota ca esti o romantica incurabila, de acolo si fanteziile pentru copii tai, totodata ne incanti si pe noi – spor la treaba si sa ne mai dai asemenea retete minunate.
Rodica – Cluj-Napoca
fantezie in bucatarie
august 16, 2011 at 9:08 amMultumesc Rodica pentru cuvinte frumoase!!!Cand citeam mesajul m-am simtit ff onorata,dar si foarte incantata ca va plac retetele de pe blogul meu!!!Pupici
O mama
aprilie 29, 2020 at 8:54 pmCand am respectat reteta, a iesit ff buna, pufoasa si înaltă. Cand am înlocuit zaharul cu niște miere, am pus multă zeana de lămâie și am amestecat bine totul, a ieșit buna la gust, dar scundă, îndesata și mai fermă. <- – vina mea!
(Cred că nu e bine să învârți prea mult faina..)
Asta dovedește încă o dată ce important e să ai o rețetă bună pe care sa o respecți.
Mulțumim pentru rețetă! :*
Mihaela Negrescu
aprilie 30, 2020 at 9:04 pm! Cu mare drag!! Ma bucur tare mult ca feedback-ul este unul bun!!Multumesc pentru mesaj!