Uncategorized

Prajitura cu branza in blat de cacao

Astazi va propun o prajitura cremoasa, de fapt un cheesecake cu un aspect un pic modificat decat cel clasic pe care il stiti.O reteta simpla si usoara, cu care dupa parerea mea impaci multa lume cu ea si copii si adulti. N-o sa comentez prea mult…pentru ca si pozele (cred :)..) si usurinta prepararii cu siguranta va vor inspira :)).

Ingrediente:
120 faina
100 gr.unt
80gr.smantana
20 gr.cacao
150 gr.zahar
2 oua
1/2 lingurita praf de copt 
Crema de branza:
2 oua
300 gr. branza ( eu am folosit-o de vaci gen Napolact) – in reteta originala s-a folosit o branza mai lejera gen Philadelphia
150 zahar
Incalzim cuptorul la 160 grade. Se bat ouale cu zaharul, smantana si untul bucatele ( la temperatura camerei) pana obtinem o compozitie cremoasa. La compozitie adaugam faina, praful de copt si cacao.
Se amesteca pana incorporam toate ingredientele. Tapetam un vas de copt (diametrul aprox.20 cm) cu hartie de copt sau il ungem cu unt si faina si turnam compozitia in ea.

Am mixat branza cu zaharul si ouale. Am folosit mixerul pentru a putea obtine o pasta omogena. Daca decideti sa folositi branza gen Philadelphia atunci e suficient doar sa o amestecati cu restul ingredientelor.
Pasta de branza am dispus-o in randuri .
La cuptor se tine aproximativ 45-50 minute.
Sa o savutari cu placere!!!!

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    nely
    iulie 29, 2011 at 10:56 am

    Arata foarte bine, iar de gust…sigur delicioasa!!! O zi buna!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    iulie 29, 2011 at 11:48 am

    cantitatea e pentru 10-12 portii si noi intr-o in 6 am terminat-o imediat ce am pus-o pe masa :)). Si tie o zi cat mai frumoasa iti doresc!!!!

  • Reply
    TeoBucatar
    iulie 29, 2011 at 3:33 pm

    FB totul are un inceput!Bafta multa!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    iulie 29, 2011 at 4:47 pm

    merci Teo pentru incurajari!!!!Weekend placut!!!

  • Reply
    Adela Zilahi
    iulie 29, 2011 at 6:31 pm

    Mihaela arata fff bine, pastreaza-mi macar o bucatica sau o firimitura mica de tot 🙂 imi place tare mult branzica in combinatie cu acest blat de cacao este o minunatie! Pupicei!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    iulie 29, 2011 at 8:42 pm

    Adela,sorry :)nu mai am nici o faramitura….dar la urmatoarea praji esti prima pe lista:))Weekend placut!!

  • Reply
    retete- ina
    iulie 30, 2011 at 5:38 am

    buuna,sigur trebue facuta

  • Reply
    LILI
    august 3, 2011 at 9:06 am

    Arata super.Imi plac prajiturile cu brinza si aluat de cacao.Imi place blogul tau,iar pozele sint superbe(parca sint in fata ta numai trebuie sa te servesti).O zi buna iti doresc!Te pup.

  • Reply
    LILI
    august 3, 2011 at 9:06 am

    Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    august 3, 2011 at 11:14 am

    :)) merci Lili ca mi te-ai alaturat!!O zi frumoasa iti doresc si tie!!!!

  • Leave a Reply