Vinata este una din legumele mele preferate. Imi plac sub orice forma, salata,umplute ….deaceea acum ca le-a venit randul si se umple piata cu ele, neaparat am zis ca trebuie sa profit din plin de ele. Asa ca o musaca de vinete a fost bine venita pe masa familiei mele!!
P.S. Rasfoind „net-ul” :), am mai aflat ca vinetele scad nivelul colesterolului, combat constipatia, previn bolile cardiovasculare….asa ca, astea ar inca cateva motive in plus sa le consumam si mai des, cel putin in aceasta perioada!!
Ingrediente:
2 vinete mari
500 grame carne de vita sau de porc
7 rosii
1 ceapa
1 lingurita de boia dulce
patrunjel
1 lingura de faina
pesmet
ulei de masline
sare
piper
Pentru aluat:
2 oua
100 ml iaurt
1/2 bicarbonat
3 linguri de faina
sare
Spalam vinetele si le taiem felii. Le presaram cu sare si le lasam 30 minute sa-si scurga lichidul amar.
Trecut timpul, incingem tigaia (teflonata ) fara ulei si le rumenim pe ambele parti.
Cu acelasi succes puteti folosi tigaia grill.
In aceeasi tigaie in care am rumenit vinetele am adaugat ulei si am prajit ceapa, tocata in prealabil.
Adaugam carnea tocata (eu am folosit-o pe cea de vita),sare,piper dupa gust si se presara boiaua. Se caleste totul pana e gata carnea. La sfarsit se adauga 2 rosii decojite,taiate cuburi si se presara patrunjel tocat marunt.
Spre final,aproape cand e gata se adauga in ploaie o lingura de faina amestecand continuu pentru a nu face cocoloase.
Fundul unui vas yena sau de lut il tapetam cu pesmet si asezam un strat de vinete, se acopera cu un strat de rosii taiate felii si cu carnea calita.
Deasupra se pune un ultim stat de vinete si de rosii si se stropeste cu un pic de ulei de masline pentru a-i da aerul ala mediteranian :)) si se da la cuptor 30 de minute la 180 grade.
Intre timp, intr-un castron batem cele doua oua, adaugam un praf de sare, bicarbonatul, iaurtul si la sfarsit faina. Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen.
Dupa 30 de minute scoatem tava din cuptor si adaugam/turnam aluatul obtinut, pe toata suprafata .
Si-l mai dam la cuptor inca 15 minute aproximativ pana aluatul devine auriu.
Pofta buna!!!
2 Comments
Adela Zilahi
iulie 21, 2011 at 8:34 pmNu am mancat inca musaca de vinete, dar este pe lista de asteptare, arata foarte bine de abia astept sa gust 🙂
Anonim
iulie 23, 2011 at 7:50 pmArata delicios !!!