Feluri principale

Coltunasi cu branza serviti cu ceapa prajita

iulie 20, 2011
Stiind ca seara voi avea musafiri, am zis ca pentru cina ar fi bine sa pregatesc niste „coltunasi cu branza”. Nu aveam nevoie de multe ingrediente asa ca am trecut la treaba…. Se spune ca acesti coltunasi ar fi de origine ucrainiana….Reteta am mostenit-o de la mama mea, la fel si forma care imi este foarte utila! Nu este o reteta cu cantitati exacte, dar nici nu aveti nevoie de abilitati de bucatar pentru a face acest aluat. Singurul sfat pe care pot sa vi-l dau este sa adaugati treptat apa in compozitie, amestecand continuu pana veti obtineti un aluat omogen , nelipicios si elastic! Hai la treaba!

Ingrediente pentru aluat:

4 pahare faina
1/2 pahar cca apa rece
1 ou
sare
Pentru umplutura
400 gr.branza de vaci
2 oua
sare
Mai aveti nevoie de:
2 cepe
ulei
unt
Am pegatit aluatul amestecand toate ingredientele necesare: faina, oul, apa si sarea. Nu uitati, adaugati apa treptat in compozitie pentru un rezultat bun. Aluatul obtinut l-am impartit in 6 bucati. Am modelat fiecare bucatica si le-am lasat sub un prosop curat de bumbac pentru a se „odihni”, ca l-am cam obosit saracul šŸ˜‰
Aceasta este forma de care va spuneam mai sus, mai veche,dar utila :)). In lipsa formei eu le lipesc cu mana, una cate una …
Am intins cate doua foi de aluat.Una pentru umplutura si cealalta pentru a le acoperi.
Golurile din forma se umplu cu umplutura in prealabil pregatita, amestecand branza cu ouale si sare dupa gust.

 

Aceeasi procedura am urmat-o pentru restul de aluat pana la finalizarea acestuia.

Intr-o cratita am pus la fiert apa cu sare. Cand a inceput apa sa fiarba se „arunca” coltunasii si se fierb aproximativ 10 minute (fierberea depinde mult si de consistenta aluatului obtinut). Faceti o proba inainte de a-i scoate di apa.

Ceapa am tocat-o marunt si am prajit-o/rumenit-o intr-o tigaie cu ulei din abundenta.

Dupa ce au fiert coltunasii i-am scurs si i-am pus intr-un bol cu un cub de unt, pentru a nu se lipi intre ei, dar si pentru gust.

Se sevesc cu ceapa prajita si smantana sau simplu doar cu smantana!

Sa aveti pofta!!!

P.S.Va las mai jos si filmarea retetei in cadrul emisiunei Happy Food de la Happy Channel! Enjoy :)!

Ā 

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    TeoBucatar
    iulie 21, 2011 at 5:45 am

    Super!Nu am facut niciodata dar arata ff bine:)

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    iulie 21, 2011 at 7:26 am

    merci Teo! šŸ™‚

  • Reply
    De3a
    februarie 7, 2013 at 10:46 pm

    incearca cu unt, dulceata sau cu smantana deasupra…e super! si varianta coltunasi prajiti cu umplutura de gem šŸ˜‰

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    iunie 18, 2013 at 9:19 am

    Multumesc De3a!!eu cand eram mai mica mancam si din astea, dar acum recunosc ca nu am mai facut decat pe cei cu branza, cartofi si cu carte (pilimeni).O zi super sa ai!!

  • Reply
    Anonim
    iunie 25, 2015 at 10:36 am

    evreii din Bucovina (de N. si de S.) le spuneau "kreplach" sau "supa cu kreplach" cu carne sau cu branza.
    deliciosi.

  • Leave a Reply