Cred ca si voua vi se intampla astfel de lucruri, sa aveti macaruri, care si acum dupa multi ani de zile sa va ramana in amintire…sa va aduca aminte de coplarie…de bunica…de tara…de vacanta…. Eiii….uite acum imi vine in minte o vorba mai veche : „cu amintirile ne mai hranim” nu? :)) Aceste muraturi fac parte din aceasta categorie!!!!
Apa cu sarea se fierbe si se lasa la racit. Eu am folosit un borcan de 1litru si jumatate.
Castravetii ii spalam si ii curatam. Daca doriti ii puteti taia in jumatate sau in patru parti pentru a se mura mai rapid (asa ii facea bunica mea), mama insa ii lasa intregi, asa ca eu merg pe reteta mamei :)).
Pe fundul vasului punem jumatate din mararul uscat si o parte din frunzele de telina si jumatate din usturoiul maruntit in prealabil.
Umplem borcanul cu castraveti deasupra se adauga restul de usturoi,frunze de telina,si mararul uscat si piperul boabe.
Turnam apa sarata peste castraveti si acoperim borcanul cu un capac.
Il asezam undeva la soare, pe pervaz, in gradina timp de 2-3 zile.
Dupa ce sunt gata se pun intr-un alt vas se strecoara saramura si se pastreaza la frigider.
Nu are rost sa va spun cu ce sa-i mancati, ca voi stiti deja:))))!!!!
Pofta buna!!!
P.S. Asa stau tijele de marar la parintii mei la tara !!!!
4 Comments
Adela Zilahi
iulie 27, 2011 at 9:27 amNe place tare mult , cea mica doar castraveti murati mananca! :)) altceva nu-i place… asa stau si la mama tijele de marar la uscat… Puup!
fantezie in bucatarie
iulie 29, 2011 at 10:07 amPup si eu!!! si pe tine si fetitele!!!!
Irina
august 1, 2011 at 6:24 pmAaaah, imi plac castravetii murati vara. Imi aduc aminte de bunici!
fantezie in bucatarie
august 2, 2011 at 7:34 amintr-adevar o reteta ce iti rascoleste amintirile :))O zi buna!!!