Desert

Tort Testoasa

 

    Denumirea tortului vine de la aspectul de carapace al unei broaste testoase :)! Da, suna cam ciudat, dar nu denumirea conteaza, ci gustul, nu-i asa? ????. Sa va spun ca este cel mai simplu si banal tort, ever? Sa va mai zic ca aveti nevoie de doar 5 ingrediente de baza pentru a-l face? Sa va mai zic ca pentru prepararea lui aveti nevoie de doar cca o ora, cap-coada ? Are rost sa va mai zic ceva????? Are si o poveste acest tort mirific! E un tort pe care il mancam la prietena mea cea mai bună pe vremea cand invatam la Colegiul de Medicina (Liceul Sanitar). Mama prietenei mele (Angela – actuala mea fina????) ma rasfata  cu acest tort ori de cate ori mergeam in vizita la ea. Recent am dat peste pozele tortului pe un cont rusesc de Instagram si instant am derulat inapoi timpul. Am fost atat de surprinsa ca are ingrediente putine, ca se face intr-un timp scurt, incat am decis sa trec la treaba imediat. Nu vreau sa va mai zic ca o sa va surprinda cu un un gust inedit. Este un tort perfect si simplu pentru momente de rasfat, alaturi de un ceai sau cafea, oricare le-ati alege :)!

Ingrediente:
3 oua
180 gr. zahar
1 lingurita praf de copt sau 1/2 lingurita de bicarbonat

200 gr. – 220 gr de faina

1 lingurita esenta de vanilie

un praf de sare
Pentru crema:
400 ml smantana  pentru frisca 30%- 35% grasime
50 gr.de zahar
 
Pentru decor 
ciocolata neagra
fructele preferate (optional)
Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.
Amestecam praful de copt cu faina si le adaugam treptat in compozitia lichida. Mixam pana la incorporarea totala. Pentru aroma adaugam in compozitie si o lingurita de esenta de vanilie.
Acum ca avem compozitia gata, o turnam intr-un posh si o distribuim pe tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt. Daca nu aveti posh, puteti folosi si o lingura cu ajutorul careia sa repartizam cantitati egale din aluat in tava. Nu e necesar sa va rezulte perfect rotunde sau sa fie toate de aceeasi dimensiune.
Coacem mini-blaturile in cuptorul incalzit in prealabil circa 10 minute, pana prind o culoare usor aurie.
Cu ajutorul unui mixer batem spuma, smantana cu zaharul.
Pentru asamblarea tortului aveti nevoie de o tava /farfurie cu marginile ridicate.
Inmuiem fiecare biscuite in frisca batuta si le punem pe platou unul cate unul. Crestem straturile in forma de munte. Daca doriti intre straturi puteti adauga si fructe. Tortul il bagam la frigider pentru minim 4 ore.
Inainte de servire presaram ciocolata rasa peste el si fructele preferate. Alaturi de un ceai sau o cafea, acest tort este o nebunie! Hai spor la treaba!!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply