Tarta pufoasa cu gem de prune

septembrie 15, 2018


Sunteti gata sa va dezvalui reteta unei tarte magice? De fapt cine ma urmareste si pe instagram deja stie despre ce este vorba ;) Va invit sa ma urmariti si pe aceasta retea de socializare pentru a  fi la curent cu tot ce fac, iar unele retete simple (pe care nu reusesc sa le public pe blog), le veti gasi in reperele contului. Bine, dar hai sa revenim la tarta de astazi, de care va ziceam ca este ceva de vis. Cand m-am apucat sa o prepar nici nu mi-am imaginat ca imi va iesi o pufosenie ca asta, iar gustul va fi atat de delicat si gustos! De aceea, va indemn si pe voi sa o incercati si sa-mi trimiteti poze cu preparatul final, pentru ca sunt chiar curioasa cum va va iesi si daca va va placea, bineinteles! Gata cu vorba, sa trecem si la treaba ! ;)

Ingrediente:
320-340 gr. cca de faina
80-100 de gr. de zahar
1 ou
125 gr. de iaurt de 2%-4% grasime
50 ml. de ulei de floarea-soarelui
un praf de sare
1 plic praf.de copt
coaja de lamaie/esenta de vanilie (optional)

Umplutura:
250 gr. gem de prune sau orice alt gem preferat

؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀؀

Nu o sa va tin mult in bucatarie, promit! Cam 10-15 minute maxim! Este bine? 😉

Intr-un bol amestecati energic iaurtul, oul , zaharul, uleiul  si un praf de sare. Daca doriti putina aroma, acum este momentul sa o adaugati : coaja de lamaie, esenta de vanilie, etc. Daca veti folosi pentru umplutura un gem foarte dulce, puteti sa diminuati cantitatea de zahar.
Faina si praful de copt se adauga in compozitie treptat,  pana cand incepe sa se formeze aluatul. Apoi mutati-l pe masa de lucru si incorporati restul de faina pana cand veti obtine un aluat elastic si nelipicios. Personal, am folosit un iaurt de 3% grasime si mi-a luat 320 gr. faina. Dar cantitatea respectiva poate varia foarte putin in plus sau in minus, grasimea iaurtului jucand un rol important.

Impartim aluatul obtinut in jumatate. Prima jumatate o intindem uniform pe toata suprafata unei tavi rotunde de 20-22 cm, pe care am tapetat-o inainte cu o hartie de copt. 

Distribuim pe toata suprafata toata cantitatea de gem aleasa, in cazul nostru cu gem de prune.


Iar cu restul de aluat formam bilute uniforme si acoperim suprafata prajiturei, lasand distanta intre ele pentru ca la coacere ele se vor dubla in volum.


Puteti sa decorati tarta cu  fulgi de migdale sau nuci maruntite.

Coacem tarta (cuptorul incalzit in prealabil) la o temperatura de 175 grade C, timp de 40 min. circa, pana suprafata ei capata o culoare aurie.


Lasati-o sa se raceasca si presarati pe suprafata putin zahar pudra.


Poate fi tinuta o zi la temperatura camerei, iar ulterior va recomand sa o pastrati in frigider.


Hai ca a fost rapid, nu-i asa?

Spor la prajiturit!

V-am pupat!
Mihaela N.



Niciun comentariu:

Un produs Blogger.