Syrniki - Russian Cheese Pancakes

martie 30, 2018


Da, clatite facem in fiecare weekend (se stie 😉 - daca ma urmariti pe contul meu de Instagram), preferatele copiilor, dar din cand in cand e cazul sa imi rasfat si sotul, am zis😊❤. Preferatele lui sunt acesti Syrniki pe care le adora! O reteta complicata nu e, e chiar super, mega, ultra simpla, asa ca hai la treaba! Sunt delicioase : usor umede in interior si usor crocante in exterior, cam asa ar trebui sa se prezinte produsul final :)


Ingrediente:
400 gr. branza de vaci
1 ou
2 linguri de faina
un praf de sare
1 lingura de zahar optional

Acesti syrniki pot fi sarate sau pot fi dulci, este in functie de dorinta voastra. Veti intalni pe net multe retete de syrniki, dar cele mai buna sunt astea cu multa branza :)! Si mai e o conditie care trebuie neaparat respectata, branza de vaci trebuie sa fie una uscata, nu foarte umeda.

Se amesteca ingredientele intr-un bol pana obtinem un aluat omogen si lipicios. 



Intr-o farfurie plata turnam putina faina, care ne va fi de ajutor la formarea bilelor din aluat. Bilele de aluat le trecem prin faina  si le aplatizam usor pentru a le da o forma plata. 


Intr-o tigaie incingem putin ulei de floarea soarelui si le prajim pe ambele parti pana obtinem o suprafata aurie si crocanta.

Le scoatem pe un prosop de bucatarie pentru a scurge excesul de ulei. Le servim cu smantana, gem, impreuna cu diverse fructe moi sau simple...alegerea va apartine 😋😉.



 Pofta mare!!

V-am pupat,
Mihaela

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.