Salata de arpacas

octombrie 17, 2017

Imi plac retetele inedite, care sunt in afara tiparelor. Incerc sa ma surprind mereu pentru a-mi provoca papilele gustative. Stiu ca pentru unii arpacasul este asociat cu coliva (apropo mie chiar imi place coliva), dar mi-ar placea sa iesim din aceste stereotipuri si sa profitam de aceasta cereala si de beneficiile ei! Arpacasul merge perfect integrat in salate , in special vara si toamna cand avem din plin legume de sezon. Propunerea mea de astazi, o salata colorata si vesela!


Ingrediente:

300 gr.arpacas
600 gr. rosii
150 gr. fasole verde
200 gr. branza cottage
6 linguri de ulei de masline
2 catei de usturoi
6 frunza de busuioc (optional)
3 frunze de menta (optional)
sare

Am pus la inmuiat arpacasul cu o seara inainte. A doua zi l-am curs si l-am fiert in multa apa cu un praf de sare. Din cand in cand mestecam in bol , deoarece arpacasul are tendinta de a se lipi de fundul cratitei. Cand bobul de arpacas s-a fiert, il strecuram si il clatim sub jet de apa.

Spalam rosiile, le taiem in jumatate. Curatam rosiile de seminte si le taiem in cubulete. Le punem in castron.

Fasolea verde o fierbem cu un praf de sare. Le scurgem de apa dupa ce s-au fiert si le taiem in bucati de cca 1 cm lungime. Le adaugam in castron impreuna cu rosiile , arpacasul fiert, usturoi curatat si tocat, frunze de busuioc si menta. Condimentam salata dupa gust.

Branza cottage o amestecam cu ulei de masline. Jumatate din cantitate o adaugam in bol si o amestecam cu salata.

Aseazam salata pe farfurie si o servim cu moturi de branza cottage ramasa si frunzulite dupa gust!

Pofta buna!!
V-am pupat!

Mihaela


Nu uitati, ca ma puteti urmari pe Facebook si pe Instagram pentru a fi la curent cu activitati si noutati atat de pe blog cat si din viata unui foodblogger 😋😊💗

2 comentarii:

Un produs Blogger.