Tarta cu ciuperci champignon, parmezan si dovlecei

noiembrie 16, 2016

Un aluat, o umplutura - tartele si quiche-urile dovedesc faptul ca mai putin inseamna adesea mai mult! Tocmai aceasta simplitate le face atat de atractive, deoarece exista un infinit de multe posibilitati de interpretare. Tartele si quiche-urile reprezinta de asemenea solutia ideala de a valorifica resturile de mancare, pot fi servite la orice ora si pot incanta atat ca fel de mancare individual cat si alaturi de o garnitura de salata. Dar inainte de orice, gustul lor este cel care le face atat de indragite: aluat fin, umplutura aromata, adevarate explozii de gust - aceste placinte stiu intotdeauna sa surprinda si mai ales sa convinga!!Azi e cu ciuperci, parmezan si legume, maine ...cine stie? :) Depinde de inspiratie, nu ? :)



Ingrediente:
(1 forma de tarta de 26-28 cm)

Pentru aluat:
125 gr.unt
30 gr.parmezan
250 gr.faina
1 ou
1/2 lingurita sare

Pentru umplutura
300 gr. ciuperci champignon
2 catei de usturoi
30gr. unt
35 gr.parmezan
2 oua
200 ml smantana 12-15% grasime
1/2 dovlecel - optional
1/2 ceapa rosie - optional
sare, piper, rozmarin

Pentru aluat, taiati untul cubulete si razuiti parmezanul. Framantati rapid untul, parmezanul, faina, oul, sarea pana obtineti un aluat omogen. Inveliti-l in folie si lasati-l sa se odihneasca circa o ora.
Preincalziti cuptorul la 200 grade C . Tapetati forma de tarta cu hartie de copt (daca nu aveti hartie de copt, ungeti cu unt). Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru, tapetata cu faina si imbracati forma cu aceasta, formand o mica margine. Intepati aluatul de mai multe ori cu furculita si coaceti-l pe raftul de jos cca 10 minute.

Scoateti-l si lasati-l sa se raceasca.

Curatati si spalati  ciupercile. Taiati-le cum doriti, in jumatate, felii, etc. Decojiti si tocati usturoiul. Incingeti intr-o tigaie untul si prajiti bine ciupercile. Reduceti temperatura, adaugati usturoiul si rozmarinul, condimentati dupa gust si apoi luati vasul de pe aragaz.

Razuiti parmesanul si bateti-l cu smantana si ouale. Potriviti de sare si piper. Distribuiti ciupercile , ceapa taiata julien  si dovlecelul taiat fasii subtiri peste aluatul usor copt de tarta.

Coaceti tarta pe raftul din mijloc cca 40 minute la o temperatura de 180 grade C.
Lasati tarta sa se raceasca inainte de servire.


Pofta buna dragilor si va astept cu impresii :)!!

Mihaela


2 comentarii:

  1. Foarte apetisanta tarta ta. Imi imaginez ca se combina foarte bine gustul sarat al parmezanului cu dulceata dovlecelului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este @eM e o combinatie super buna!! Multumesc de aprecieri si pentru vizita!! O zi cu spor sa ai!!

      Ștergere

Un produs Blogger.