Desert la pahar - Cremă de vanilie cu piure de piersici şi limbi de pisică
Am aflat ca : o piersica contine 35-50 calorii si nici un gram de grasime; te face sa te simti plin si te retine de a manca prea mult; Piersicile iti pastreaza pielea sanatoasa. Vitaminele A si C fac din ele un mare hidratant. Aceste vitamine ajuta la regenerarea pielii; In China acest fruct este un simbol al norocului, protectiei si longevitatii....iar lista continua si e foarte lunga :) incercati doar sa dati un search pe google :) ca sa va convingeti! Deci , profitati din plin de acest fruct miraculos!!
Ingrediente 6 persoane:
50 gr. de faina
50 gr.de unt
40 gr.zahar
2 albusuri
1/2 lingurita esenta de vanilie de Madagascar
Crema de vanilie:
250 ml. lapte
200 ml smantana pentru frisca
2 galbenusuri
80 gr. zahar pudra
coaja de la 1/2 lamaie
1 lingurita de esenta naturala de vanilie de Madagascar
Piure de piersici
4 piersici
100 ml apa
sucul de la 1/2 lamaie
Intr-un vas punem untul bucati la temperatura camerei si zaharul pudra. Amestecam pana obtinem o compozitie pufoasa si spumoasa.
In acel moment adaugam faina cernuta, albusurile (batute spuma in prealabil) cu un strop de sare si 1/2 lingurita esenta naturala de vanilie de Madagascar.
Vom obtine o compozitie neteda si usor luciosa.
Compozitia o transferam intr-un sac-a poche.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt formam discuri ovale subtiri de diametru de cca 5-6 cm .
Puteti opta si pentru forma clasica a limbilor de pisica.
Se pune tava in cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade pentru cca 6-7 min., pana cand bordura discurilor incepe sa se coloreze.
Scoatem biscuitii rezultati si ii lasam sa se raceasca.
Cateva discuri le-am rasucit obtinand forma unor conuri si le-am umplut cu aceeasi crema de vanile |
Turnam laptele in vas peste galbenusuri, alternand cu amidonul de porumb pentru a obtine o compozitie netada si fara cocoloase. Dupa ce am dizolvat toata cantitatea de amidon in lapte adaugam si smantana pentru frisca 100 ml, esenta naturala de Madagascar cu seminte si coaja de lamaie.
Cand compozitia s-a ingrosat si a prins o consistenta cremoasa o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.
Batem restul de smantana pentru frisca 100 ml. cu restul de zahar 40 gr. pana obtinem o compozitie spumoasa.
Pentru piureul de persici, am decojit piersicile, le-am taiat bucati mai mici si le-am pus intr-un vas la fiert impreuna cu apa si sucul de la 1/2 lamaie.
Se toarna compozitia intr-un blender si se mixeaza pana ajunge la consistenta unui piure.
Pentru prezentarea desertului am optat pentru pahare cu picior, iar distribuirea compozitiilor a fost facuta in urmatoarea ordine: piureul de piersici, crema baza de vanilie, limbi de pisica sfaramate, crema baza de vanilie, limbi de pisica sfaramate si crema baza. Deasupra paharele le-am ornat cu cateva felii subtiri de piersici si frunze de menta.
Niciun comentariu: