Cheesecake cu lapte condensat

Din nou branza e la putere in familia noastra , dar de data aceasta in formula dulce! Fac cheescake ori de cate ori sunt in pana de idei si nu numai! Imi place ca e destul de versatil si profit de lucru acesta la "nevoie"! Retete simple,gustoase si de efect? Ei...cheesecake-ul eu il incadrez in aceasta categorie! De data aceasta l-am imbogatit cu lapte condensat si suc de mandarine si am obtinut un gust aromat, numai bun pentru atmosfera de sarbatoare!!!




Ingrediente blat:

250 gr. biscuiti (petit beurre)
100 gr. de unt
1 lingura cacao
1-2 linguri de lapte daca simtiti ca este prea uscat amestecul de biscuiti

Crema de branza:

200 gr. smantana
200 gr. branza
(puteti opta si pentru 400 gr. crema de branza, gen Almette, etc)
200 gr.lapte condensat
3 oua medii
4 mandarine
vanilie

Decor:
Recomand caramel sau gem de zmeura

In robotul de bucatarie maruntim biscuitii. Peste ei adaugam cacao si untul topit .


Amestecam pana incorporam bine untul in toata compozitia, iar daca vi se pare prea uscata mai adaugati putin lapte.

Am tapetat forma cu inel detasabil (diametru 18 cm) cu hartie  de copt si am turnat in ea compozitia obtinuta.
Intintem blatul pe toata suprafata tavii si urcam o parte din el si pe laterale.


Cat preparam crema de branza punem tava in congelator pentru a se intari blatul.

Mixam smantana, branza si laptele condensat cateva minute (2 minute cca).  Se adauga ouale, unul cate unul, iar ultimele vor fi adaugate in crema, sucul de la mandarine si vanilia.



Introducem desertul in cuptorul preincalzit la 150-160 grade pentru cca o ora.
Cand e gata prajitura, oprim focul si lasam sa se raceasca tot in cuptor  pentru inca cca 2 ore.
Ulterior se mai tine la rece, de preferat peste noapte sau cel putin 6 ore.



Enjoy!!




2 comentarii:

  1. Multumesc pentru reteta.Sarbatori frumoase!
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc si tie pentru vizita Olivia !! Sarbatori minunate si tie!!!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.