Paine rustica rapida

aprilie 24, 2012
Deja denumirea va spune multe,nu-i asa?.... :D!!! Nu am stat nici eu prea mult pe ganduri cand am vazut aceasta reteta pe blogul Laurei :)! Am trecut direct la treaba fara ezitare!! O painica simpla si rapida... si la gust ca la mama acasa!!


Ingrediente:

500 gr.faina
370 apa calduta
15 grame drojdie proaspata
1 lingurita rasa de miere
1 lingurita rasa de sare

Am dizolvat drojdia in apa calduta si am adaugat mierea si sarea. Compozitia rezultata am turnat-o peste faina,care am turnat-o in prealabil intr-un bol incapator.
Am amestecat bine compozitia. Rezultatul - un aluat destul de lipicios.
Fiind foarte lipicios, eu nu l-am lasat sa creasca in bolul de plastic,ci l-am transferat direct in tava de copt tapetata cu hartie de copt si l-am lasat acolo sa creasca, acoperit cu folie de plastic, pana si-a dublat volulmul.
Am preincalzit cuptorul la 240 de grade.
Dupa ce a crescut frumos (am uitat sa fac poza la aceasta etapa :))) am bagat painica la cuptor pentru 30 de minute cca.

Pofta maaare!!


18 comentarii:

  1. Ce painica frumoasa ai facut... Fur un coltisor!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faina painica! Imi place trucul cu hartia de copt!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am venit dupa miros.Stii doar cat imi place painea de casa.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Painea de casa este de departe cea mai buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e Cristina,painea de casa e cea mai..!!O zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  5. Ma apuc de paine ca omorati de pofta!Ce poate fi mai apetisant decat mirosul de paine calda?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e Teo e ceva cu totul special sa-ti miroase casa a paine calda!!:)Pupici!

      Ștergere
  6. Asta da painica de casa, imi place !! Vreau si eu!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci Adela!!Pupici!si o zi cat mai frumoasa sa ai!!

      Ștergere
    2. Ador painea facuta in casa!!

      Ștergere
    3. Asa e Haplea painica de casa e cea mai buna!!

      Ștergere
  7. Si ce miros de piinita calda, abia acum a ajuns si la mine... se vede ca locuiesc peste mari si tari...hi, hi... Delicioasa si foarte reusita ti-a iesit... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am inceput sa le mesteresc cu maia.. imi place la nebunie aroma. Buna papica ai aici! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Anto cu timpul sper sa incerc si cu maia...dar pe moment o fac din comoditate cu drojdia din comert. Merci.Pupicei

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.