Paine Margareta

   Azi mi-am diversificat sortimentul meu de paine!!!O paine pufoasa si gustoasa!!Rezultatul a fost de nota 10+!!



Ingrediente:
500 gr.faina
250 ml. lapte
60 ml.ulei masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
7 gr.drojdie uscata (cca 2,1/2 lingurite)

Ingredientele le-am pus intr-o ordine diferita deoarece nu am masina de paine. Intr-un bol am pus faina si am amestecat-o cu drojdia, sarea si zaharul. In mijlocul fainii am facut o gaura unde am adaugat lichidele: laptele si cu uleiul de masline.

Am framantat bine aluatul,vreo 10 minute cca., pana am obtinut un aluat omogen si neted.

L-am lasat in bol acoperit cu un prosop curat intr-un loc ferit de curent. Dupa ce si-a dublat volumul (am uitat sa fac poza..:(( ) am impartit aluatul....am facut bila din mijloc si petalele, care apoi au fost asezate frumos in tava.

Am lasat din nou painica la crescut, tot acoperita si tot ferita de curent :) pana cand isi dubleaza din nou volumul.

Cand panica a crescut frumos o ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte, iar deasupra se presara seminte de susan si/sau seminte de mac.

Se coace in cuptorul bine incins pana devine aurie si lucioasa (eu am copt-o la 180 grade cca 25-30 minute).





O dulceata de panica!!!!!

Pofta mare!!!

16 comentarii:

  1. Hmmm, daca am rupt o petala de la Dia am sa rup si de la tine!!! O pufosenie ti-a iesit!!! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super ti-a iesit!!! Si eu o am trecuta pe lista...
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci Simona!Daca faci sigur te vei indragosti de ea :)!Pup

      Ștergere
  3. Si de la mine tot 10+ pentru ca are seminte si e bine rumenita!

    RăspundețiȘtergere
  4. Superba painea!!!Foarte pufoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce mult ma bucur ca ti-a placut si ai incercat-o.Ti-a reusit super frumoasa.Sa va fie de bine.Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Intradevar de nota 10 ti-a iesit:)!!!!Felicitari Mihaela:X!!!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.