Ciorba de perisoare

februarie 06, 2012
Pentru pranz va propun aceasta ciorba de perisoare, ca sa ne incalzim un pic si sa mai uitam de viscolul de afara!!!


Ingrediente perisoare:

500 gr. piept de pui
3 felii mari de paine
1 ou
sare, piper, patrunjel

o mana de orez optional

ingrediente supa:

1 ceapa
1 morcov
1 telina mica
1 dovlecel
200 gr. suc de rosii
patrunjel
1/2 lamaie
2 cartofi optional

Legumele se toaca marunt (ceapa),iar restul (morcov, telina, dovlecelul) se dau prin razatoare si se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa.


Tocam pieptul cu ajutorul unui robot de bucatarie sau prin masina de carne, dupa care adaugam celelalte ingrediente : paine inmiata in apa  si scursa , oul, sarea si piperul dupa gust. La sfarsit adaugam patrunjel tocat marunt si orezul in cazul in care il preferati.


Formam perisoare rotunde si le adaugam in supa. Adaugam si cartofii (in cazul in care ii preferati) curatati, spalati si tocati in prealabil.

Cand perisoarele si legumele au fiert se adauga sucul de rosii si il lasam sa mai fiarba inca 5-10 minute.

Inainte de a opri focul adugam suc de lamaie dupa gust si patrunjel tocat marunt.


Pofta mare!!

15 comentarii:

  1. Imi place foarte mult ciorba de perisoare! Vin la masa, ma primesti?
    Pupicei :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu, si eu... dar ma autopoftesc la cina... Hmmm, ce merge o portioara pe frigul de afara... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am venit la masa!!! :) Delicioasa este ciorbita ta! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca nu mai ai imi fac singura xa mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Teo am facut loc pentru toate invitatele mele de onoare asa ca esti binevenita la o portie :))Pupici si multumesc pentru vizita!!

    RăspundețiȘtergere
  6. O ciorba ce o mananc cu drag oricand! tare bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare apetisanta mai e o ciorba ca a ta pe frigul asta!...si un ardei iute!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.