Feluri principale/ Retete

Terina cu carne de pui si ciuperci

Terinele/vasele de lut, pe mine m-au frapat intodeauna !!!Dau mancarii un aer de rustic…de poveste…. de istorie…de intelepciune 🙂 De aceea mi-am innoit bucataria cu cateva piese de genul si evident cum prind vreo ocazie , fara nici o ezitare le pun la treaba :)).

Ingrediente : 4 persoane
un piept de pui
300 gr.ciuperci
4 rosii medii
1/2 pahar de sos de rosii
2 cepe
4 catei de usturoi
100 gr.mozarella
50 gr.parmezan

Am tocat marunt cepele si le-am calit intr-o tigaie incinsa cu un pic de ulei. Odata inmuiata ceapa am adaugat rosiile decojite, taiate in prealabil in bucati mai mari ,impreuna cu usturoiul tocat marunt.

Pipeptul de pui l-am fiert separat intr-o cratita cu mai multe mirodenii (ceapa, telina, morcov,busuioc, cimbru,frunza de dafin) timp de 30 de minute si l-am lasat sa se raceasca in apa in care a fiert. Imediat ce s-a racit (cat sa imi permita sa il pot taia),l-am portionat si l-am adugat in tigaie impreuna cu rosiile si ceapa calita.
Ulterior am adaugat si ciupercile. Eu le-am folosit pe cele din cutie,dar puteti opta si pentru cele proaspete doar ca ar trebui preparate inainte.

Odata ce am unit toate ingredientele in tigaie adaugam si sosul de rosii,am condimentat dupa gust si le-am lasat pe foc inca 10 minute.

Am pregatit cele 4 forme/portii din lut (terine) si am impartit compozitia in patru. Deasupra am adaugat mozarella cuburi si am presarat cu parmezan.

Se pun in cuptorul incins 15-20 minute la 180 de grade. Se servesc cu orice garnitura doriti : legume,paste….Eu am optat pentru cartofii copti in coaja….pentru ca oricum incinsesem cuptorul si bucataria 🙂 ,asa ca impreuna cu terinele am pus si cartofii la copt :).

Pofta maaare!!!

 

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    septembrie 6, 2011 at 3:22 pm

    Asa-i ca o portie este a mea?Te pup!Te astept si pe la mine.

  • Reply
    TeoBucatar
    septembrie 6, 2011 at 4:15 pm

    Tre sa scobim in antichitati ca aveam si eu asa ceva!Cred ca si mancarica are un gust mai bun in aceste vase!

  • Reply
    Adela Zilahi
    septembrie 6, 2011 at 6:10 pm

    O portie si pentru mine, am venit dupa miros! Pupicei!

  • Reply
    Antonina
    septembrie 6, 2011 at 7:01 pm

    Bun de bun !! da-mi plac mult si vasele 😉 Te-as intreba de unde, da mi-e teama sa nu dorm cu ele -n pat dupa … si asa n-am unde le mai pune 😉

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    septembrie 6, 2011 at 7:34 pm

    Dia,merci pentru vizita si sigur te voi vizita :)!O seara frumoasa :))

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    septembrie 6, 2011 at 7:37 pm

    Teo,mancarica a fost foarte gustoasa,pacat ca inca nu s-au inventat poze cu tot cu miros si gust :))!!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    septembrie 6, 2011 at 7:49 pm

    Antonina, vasele le-am luat de prin Bulgaria!!Pupici si merci pentru vizita!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    septembrie 6, 2011 at 7:49 pm

    Adela,ai venit la fix pentru o ultima portie :))Seara frumoasa!!!

  • Reply
    catkitchen
    septembrie 8, 2011 at 7:16 am

    iarasi de ciuperci dau , mor de pofta !!! … nu refuz nici de la tine o portie 😉 …O zi frumoasa!!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    septembrie 8, 2011 at 11:40 am

    Cat,oricand esti binevenita:)!!O zi frumoasa si tie!!!

  • Reply
    Top Cuisine avec Lavi
    noiembrie 14, 2011 at 8:07 am

    Arata delicios! Sigur voi incerca aceasta reteta! Aceste vase dau un gust aparte mancarurilor!

  • Leave a Reply