Tarta cu zmeura fara coacere

iulie 12, 2011
"Mare caldura mon cher"!!!!! :((( Cine mai are chef sa foloseasca cuptorul pentru a pregati ceva? Nu cred ca se vor gasi doritori la peste 35 grade la umbra. Cautand o reteta pentru ziua baietelului meu cel mic David am gasit solutia perfecta - o tarta dulce, sanatoasa si care nu necesita coacere. Fiind in continuare acasa la parintii mei acasa am avut parte si de ingrediente naturale si proaspete asa ca am trecut la treaba!!

Pentru baza/blatul tartei aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
250 gr. biscuiti
150 gr. unt
1 lingurita de cacao

Pentru crema:
500 gr.branza de vaci dulce
125 gr.lapte
300 gr.frisca
150 gr.zahar
1 plic de zahar vanilat
1 lingura rasa de gelatina granulata/ pliculet de gelatina


Se maruntesc biscuitii in robotul de bucatarie si se amesteca cu untul si cu cacao.Se aseaza compozitia in tava si o intindeti uniform pe toata suprafata ei. De preferat este sa folositi o tava cu peretii detasabili. Tava se da la frigider pana pregatiti crema.

Se amesteca/mixeaza laptele cu branza, cu zaharul si zaharul vanilat pana obtineti o crema omogena.Eu am folosit robotul de bucatarie pentru a-mi usura munca :).
Separat am batut frisca cu o lingura de zahar. Am unit cele doua compozitii si am adaugat si gelatina care a fost in prealabil dizolvata in trei linguri de apa.Daca folositi o altfel de gelatina urmariti instructiunile de pe pachet.

Compozitia rezultata se toarna in tava peste blat si se da din nou la frigider aproximativ 3 ore.

Eu acest tort am optat sa il decorez cu zmeura, care am cules-o direct din gradina, cam aproximativ 150 de grame.Jumatate din cantitate am pus-o intr-un vas cu o lingura de zahar si aproximativ 100 grame apa si am tinut-o la foc mic cam 5 minute pentru a obtine un suc concentrat de zmeura. Lichidul rezultat l-am amestecat cu un pic de gelatina si l-am turnat peste tarta si l-am dat din nou la frigider pentru inca o jumatate de ora.Am lasat o lingura de frisca batuta deoparte si am fixat restul de fructe pe suprafata tortului.






Evident, puteti decora torul cu ce doriti : fructe ,alune,, nuci doar stiti : in bucatarie ai nevoie doar de un pic de fantezie :)) Pofta mare!!!!

5 comentarii:

  1. am sa incerc si eu sa fac, arata foarte bine!!!
    felicitari Mihaela !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut praji , ca-i fara coacere , asa ca va fi prima facuta in urmatorul interval de timp .
    Ms mult si wk asa cum ti-l doresti !

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumesc mult :), singura mea "supărare" e ca în febra pregătirii nu am facut poze cu tarta întreaga :). Noroc de nepoata mea care mi-a facut pozele de final :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Foooarte frumos arata si cred ca este si delicioasa. O sa fac si eu:) Insa cred ca la blat, pe langa biscuiti, o sa pun si nuci pisate marunt.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ale e delicoasa te asigur si fara nuci, tu urmeaza sa imi spui cum a iesit si cu nuci :)!Multumesc pentru vizita!!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.