Syrniki

mai 18, 2011
Va propun o alta reteta usor de facut si de mancat :)). Sunt gen clatite americane amestecate cu branza. Noi acasa la mama le numeam "syrniki" - preluate de la rusi ;). O mancare care mi-a marcat copilaria. La micul dejun , cand eram mica, ni se servea foarte des o astfel de mancare.
Sper sa o savurati in cazul in care va decideti sa le incercati😉.

Ingrediente:
500 gr. branza grasa de vaci (gen Napolact pentru ca nu are consistenta aia pastoasa)
1 galbenus de ou
5 linguri faina
5 lingurite pline cu zahar
ulei
smantana
sare (un varf de cutit )
Intr-un vas amestecati galbenusul cu zaharul, se toarna apoi acest amestec peste branza si faina.
Acesta este amestecul final rezultat.
Faceti forme gen parjoale (e un amestec lipicios) si le puneti intr-o tigaie incinsa cu ulei la prajit. Urmariti ca in tigaie sa fie constant ulei, altfel riscati sa lipiti clatitele de fundul tigaii. Daca amestecul e prea lipicios atunci sa va tapetati manile cu un pic de faina inainte. Se rumenesc pe ambele parti.

Se servesc cu smantana sau cu smantana si dulceata.

Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.